Eppel János: A vállalkozásfejlesztés marad a VOSZ egyik kiemelt feladata

 Minta- és példaértékű cégekkel szeretnénk erősíteni tagságunkat, a kkv-k mellett még több nagyvállalatot látnék a sorainkban. Kétirányú, intenzív kapcsolatokat kell kiépíteni a tagsággal, a jelenleginél valamivel szervezettebb formában – mondta az Üzletemnek Eppel János, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének néhány hete hivatalában lévő elnöke.

Elnök Úr, milyen 5 évre számít, amíg elnöki megbízatása tart?

– Azt gondolom, hogy minden szempontból mozgalmas, változatos, kihívásokkal teli évek következnek a nemzetköz és magyar gazdaság, így a VOSZ vállalkozói számára is.

Melyek ma a VOSZ legfontosabb feladatai? Szükségesnek tart szervezeti, tartalmi változásokat a Szövetség munkájában?

– Szövetségünk feladatait pontosan megfogalmazták az alapításkor. A magyar többségű tulajdonú vállalkozásoknak kívánunk segítséget nyújtani, legyenek azok a legkisebbek vagy a legnagyobbak. Ennek három pillére van. Az egyik az érdekképviselet, a másik a szolgáltatások széles köre, a harmadik pedig a vállalkozásfejlesztés. Az érdekképviselet terén konstruktív párbeszédet folytatunk szakmai alapon más szervezetekkel és a kormányzattal, ebben az elmúlt években is sikeresek voltunk. Ott vagyunk a legfontosabb érdekegyeztető fórumokon, fontos tárgyalópartnernek tekintenek minket szövetségeseinkkel, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával, valamint a Gyáriparosok Országos Szövetségével együtt. Mivel változnak a külső körülmények, nálunk is elengedhetetlenek a változtatások. Hatékonyságunk megőrzéséhez időről időre felül kell vizsgálnunk a működésünket. Hangsúlyozom, hogy nem forradalmi változásokra van szükségünk, hiszen a VOSZ alaptevékenysége és munkája rendben van. Az elmúlt évtizedekben erős alapokat tettünk le, erre építkezünk szisztematikusan és fejlődünk.

Minden szervezetnél fontos a taglétszám növelése.

– Ez a mi esetünkben is igaz, de nem kívánunk „számháborút” folytatni, a mennyiségi növekedésnek együtt kell járnia a minőségivel. Minta- és példaértékű vállalatokkal szeretnénk erősíteni a tagságot, az sem titok, hogy még több nagyvállalatot látnék a sorainkban. Kétirányú, intenzív kapcsolatokat kell kiépíteni, a jelenleginél valamivel szervezettebb formában. Remélem, hogy tagjaink ezután még aktívabban jelentkeznek ötleteikkel. A vállalkozásfejlesztés erősítését külön kiemelem, ez az egyik legfontosabb feladat, erre eleve kötelez minket az alapító okiratunk. Ez szakmai és esetenként pénzügyi segítséget jelent a vállalkozóinknak.

Milyennek tartja a VOSZ kommunikációját a kormánnyal, más szervezetekkel és a tagokkal? Hol kell javítani ezen?

– A politikai irányvonaltól független konstruktív párbeszédre törekedtünk eddig is és tesszük ezt a jövőben. Fontosnak tartom, hogy a szakmai vitákat a megfelelő fórumokon folytassuk le, nem kívánunk üzengetni másoknak. Az elmúlt évek példái is azt támasztják alá, hogy ez a korrekt út.

A VOSZ a kkv-kra és a mikrovállalkozásokra mindig különös figyelmet fordított. Lát arra esélyt, hogy a helyzetük jelentős mértékben javuljon?

– Ebben a szektorban van meg legkevésbé a szakértői háttér, vagyis rájuk kiemelten figyelünk. Biztos vagyok benne, hogy a szolgáltatásaink bővítésével, informatikai platformok kiépítésével észrevehetően javíthatunk a munkájukon. Igyekszünk abban is támogatni őket, hogy ne vesszenek el a mindennapi bürokrácia útvesztőiben. Ebbe beletartozhat az is, hogy szakértői elemzésekkel segítjük a vállalkozások átvilágítását, hogy hatékonyabban működhessenek, ha kell, akár jelentősebb átszervezések után.

Sokan, sokat beszélnek a fiatalításról. Ön hogyan látja a fiatal vállalkozók lehetőségeit?

– A generációváltás problémája egyáltalán nem magyar specialitás, találkozunk vele a világ legfejlettebb országaiban is. A fiatalok bevonásáról nem csak beszélni kell, és úgy látom, hogy a VOSZ-nál igyekszünk megtalálni a kellő egyensúlyt az idősebb és a fiatalabb korosztály között. Nagyon fontos, hogy ebben a munkában aktív partnerünk a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége. Azt gondolom, hogy a fiatalítás eléri a VOSZ megyei szervezeteinek vezetőségeit is – persze ez csak akkor működik jól, ha nem felülről írjuk elő, hogy mit kell csinálni, a váltást nem lehet kierőszakolni. Hiszek benne, hogy a tapasztalt idősebbek és a dinamikusabb fiatalabb vezetők együtt érnek el sikereket.

Önt 2011-ben Év Vállakozója Díjjal tüntették ki. Mennyire megbecsültek ma a magyar vállalkozók?

– Egy kicsit talán javult is a helyzet a tíz évvel ezelőttihez képest. Az erkölcsi elismerés nagyon sokat jelent, a kiváló szakemberek bemutatása példaként szolgál sokak számára. Tény, hogy ezen a téren van tennivalónk, főleg annak hatékonyabb kommunikálásában, hogy még több emberrel ismertessük meg a primáinkat. És ha már primák! A VOSZ megyei Prima Díja éppen az az elismerés, ami ma Magyarországon a maga kategóriájában a legjelentősebb – és nem csak a gazdasági életben, hanem kulturális, társadalmi, sport területen egyaránt. Méltán vagyunk büszkék a kezdeményezésünkre!

A Porsche Hungária vezetőjeként korábban is bizonyította, hogy kiváló brandépítő. Megfelelőnek tartja VOSZ-brandet?

– A VOSZ munkája erősebb, mint amennyi látszik belőle. Ezen a területen is felülvizsgáljuk korábbi tevékenységünket, a mai digitális világban ugyanis elengedhetetlen az arculati frissítés és megújulás.

Milyen volt az „átadás-átvétel” Tolnay Tiborral, a VOSZ korábbi elnökével?

– Nagyon régi az emberi és szakmai kapcsolatom Tolnay úrral, nem volt szükség „hivatalos” átadás-átvételre, hiszen folyamatában visszük tovább a feladatokat. Ehhez nagy segítség a központi apparátusunk, a titkárság – főtitkár úrral az élen. Most még javában tartanak a VOSZ megyei Prima-gálái, de higgye el, az ünneplés mellett dolgozunk is!KOMMENTEK

Név

állam,52,Baranya megye,18,Baranya Megyei Prima Díj,6,Bóly,4,Dávid Ferenc,14,Eppel János,2,Európai Unió,6,foglalkoztatás,44,gazdaság,120,hitel,15,kkv,48,Mohács,3,NAV,18,Pécs,5,tagvállalkozás,5,VOSZ,27,VOSZ Baranya Megyei Szervezet,18,
ltr
item
VOSZ Baranya Megyei Szervezet: Eppel János: A vállalkozásfejlesztés marad a VOSZ egyik kiemelt feladata
Eppel János: A vállalkozásfejlesztés marad a VOSZ egyik kiemelt feladata
https://1.bp.blogspot.com/-eZ2-e4-fuc4/YWk7pupliTI/AAAAAAAAXaM/d48Mmnb26u8yreceQW1uRv2BVpMZ_dikwCPcBGAYYCw/s320/eppel_janos_vosz.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-eZ2-e4-fuc4/YWk7pupliTI/AAAAAAAAXaM/d48Mmnb26u8yreceQW1uRv2BVpMZ_dikwCPcBGAYYCw/s72-c/eppel_janos_vosz.jpg
VOSZ Baranya Megyei Szervezet
http://www.voszbaranya.hu/2021/11/eppel-janos-vallalkozasfejlesztes-marad.html
http://www.voszbaranya.hu/
http://www.voszbaranya.hu/
http://www.voszbaranya.hu/2021/11/eppel-janos-vallalkozasfejlesztes-marad.html
true
6053604088147815524
UTF-8
Az összes bejegyzés betöltve Nem találunk bejegyzéseket. Az összes megtekintése Tovább olvasom! Válasz Válasz törlése Törlés By Kezdőoldal OLDALAK BEJEGYZÉSEK Nézzük az összeset! MÉG EZEKET IS AJÁNLJUK! CÍMKE ARCHÍVE KERESÉS ÖSSZES BEJEGYZÉS Not found any post match with your request Vissza az elejére Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap Mon Tue Wed Thu Fri Sat Január Február Március Április Május Junius Július Augusztus Szeptember Október November December Jan Feb Mar Apr Május Jún Júl Aug Szep Okt Nov Dec just now 1 perccel korábban $$1$$ minutes ago 1 órával korábban $$1$$ hours ago Tegnap $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago több mint 5 héttel ezelőtt Követők Kövessen THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Másolja ki a teljes kódot! Jelölje ki a teljes kódot! All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy