Új, hiteles vállalkozásfejlesztő eszközzé nőtte ki magát a podcast


2020 eleje óta mintegy 62 millió amerikai hallgat minden héten podcastokat, az Európai Unióban egy 2018-as felmérés szerint az országonkénti átlagos podcas-hallgatók aránya majdnem 28%. Szakértők becslése szerint ezek a számok valószínűleg még magasabbak a koronavírus-járvány okozta hónapokban. Ennek egyszerű és érthető oka van, az emberek kénytelenek elszigetelődni, és ritkán hagyják el az otthonaikat.
Megfigyelhető trend, hogy a legnépszerűbb podcastok közül már jónéhány foglalkozik vállalkozásokkal.  Ezek legtöbbje inspirálja a hallgatókat, tudást oszt meg, és egyben informatív. Az enterpreneur.com cikkében arra hívja fel a figyelmet, hogy ha egy vállalkozásnak van bármilyen mondanivalója, akkor valószínűleg pont ez az ideális idő megosztani a fogyasztókkal, a partnerekkel egyaránt.

Miért érdemes podcastot készíteni egy vállalkozása számára? – ezt a kérdést már a medium.com teszi fel egy cikkében. A szerző azt javasolja, használd a hangod a márkád ismertségének és az iparági jóhírnév növeléséhez, ezzel pedig új módon érheted el ügyfeleidet.
Minden nap egyre több vállalkozás indít podcastot, amely hatékony módja az ügyfelek elérésének – teszi hozzá a cikk írója.
De nézzük, milyen érveket sorakoztat fel a szerző!

A podcast márkát fejleszt

Egyre többen hallgatnak podcastot, így egyre nagyobb a lehetőség arra, hogy a műsorokban résztvevő vállalkozás új ügyfeleket érjen el. A podcast egy olyan kommunikációs csatorna, ahol jól irányítható a márka üzenete, és hatékonyan pozícionálható a vállalkozás stratégiája.
Amikor a hallgatók feliratkoznak a podcastra, és rendszeresen hallgatják a műsorokat, versenyelőnybe kerülhet a vállalkozás, ugyanis ezzel márkahűséget építhet fel, amely az idő múlásával elmélyül.

A podcast „intim”

Szakértők úgy fogalmaznak, a podcast egy „intim” médium. Ha ugyanis közvetlenül az ügyfelek fülébe beszélünk, erőteljesen és személyes módon kommunikálhatunk velük. A hagyományos marketingcsatornáktól eltérően, amelyek általában gondosan kidolgozottak, a podcast gyakran véletlenszerű, és éppen ezért könnyed, spontán. Még ha a podcast követ is egy általános forgatókönyvet vagy vázlatot, a beszélgetők hangja emberivé teszi az üzletet, és autentikus érzelmeket ad a hallgatók számára a márkával kapcsolatban.

A podcast a mindennapi élet szerves része lehet, mivel tökéletesen alkalmasak a mobil fogyasztáshoz, így az emberek bárhol és bármikor hallgatják a műsorokat: reggeli ingázás közben, ételek készítésekor, akár elalvás előtt. A podcast lehetőséget ad arra, hogy intim kapcsolatot alakítson ki, ezzel új és személyesebb módon érjük el a célcsoportokat.

A podcast tekintélyt és jóhírnevet teremt

Ez egy olyan platform, amely lehetővé teszi a vállalkozás pozitív tematizálását szakértelem és iparági tudás terén. Minél többet beszélünk podcaston keresztül egy olyan témáról, amelyről sokat tudunk, elkezdünk az adott terület szakértőjeként kitűnni, amely potenciálisan új ügyfeleket hozhat.

A podcast „mélyenszántó”

A felgyorsult világban egyre inkább érzékelhetjük, hogy a legtöbb marketingcsatorna gyors információátadásra törekszik, ahol is a márkák a rövid idejű és formájú tartalmakkal versenyeznek egymással.
A podcast viszont lehetőséget teremt hosszabb anyagok elkészítésére is, amelyek során sokkal mélyebben, alaposabban lehet kifejteni az üzeneteket. A podcast ugyanis nem korlátozott időben, vagy éppen a karakterek számában.
Lehetőség van tehát arra, hogy a vállalkozás bemutassa szakértelmét és a márka történetét. Ha például egy bonyolultabbnak tűnő projekten vagy szolgáltatáson dolgozik a vállalkozás, nem kell terjedelmi okok miatt lerövidíteni, hanem ellenkezőleg, ki lehet fejteni, érthetővé lehet tenni a célcsoport tagjai számára. A hallgatók ráadásul értékelni fogják a kapott exkluzív tartalmat is.

A podcast közösségfejlesztő eszköz

A legtöbb podcast rajongó nem alkalmi hallgató. Azok közül, akik podcast epizódot indítanak, 80%-uk végighallgatja az egész adást vagy annak jelentős részét. Ez azt jelenti, hogy a podcast-hallgatók sokkal több időt töltenek el az elhangzott beszélgetés meghallgatására, mint egy webhelyen a szövegek elolvasására. Ez az elkötelezettség olyan közösséget hozhat létre a vállalkozás, a márka számára, amely visszatérő ügyfeleket hozhat.
Emellett persze lehet különböző kampányokat is ráépíteni egy-egy podcast-adásra. Ilyen lehet például, ha a vállalkozás meghívja a hallgatóságát (hangalapú vagy írásos) visszacsatolásra, valamint akár egy-egy akciós hívószót is elrejthet a beszélgetésben, amellyel további kedvezményeket vehet igénybe más offline marketingeszközök használatához, vagy termék és szolgáltatás vásárlásához, egy eladásösztönző kampány részeként. A hallgatók mint ügyfelek visszajelzései pedig természetesen felhasználhatók a vállalkozás, a márka vagy éppen a szolgáltatás jobbításához. A hűséges hallgatók ráadásul hűséges vásárlók is lehetnek egyben.

A podcast tehát a hiteles történetmesélés, sztorigenerálás új felülete, valójában a podcast az új blog!

Forrás: tomcast.hu

KOMMENTEK

Név

állam,52,Baranya megye,18,Baranya Megyei Prima Díj,6,Bóly,4,Dávid Ferenc,14,Eppel János,2,Európai Unió,6,foglalkoztatás,44,gazdaság,121,hitel,16,kkv,48,Mohács,3,NAV,18,Pécs,5,tagvállalkozás,5,VOSZ,27,VOSZ Baranya Megyei Szervezet,18,
ltr
item
VOSZ Baranya Megyei Szervezet: Új, hiteles vállalkozásfejlesztő eszközzé nőtte ki magát a podcast
Új, hiteles vállalkozásfejlesztő eszközzé nőtte ki magát a podcast
https://1.bp.blogspot.com/-TSjlABDVqQI/XrPUg__EPaI/AAAAAAAAV9w/iQZPCK9mZt4h7G6R9Ey3PCQKgImYjKOngCLcBGAsYHQ/s320/podcast_cikk_tomcast_cover_no_text_2_63.png
https://1.bp.blogspot.com/-TSjlABDVqQI/XrPUg__EPaI/AAAAAAAAV9w/iQZPCK9mZt4h7G6R9Ey3PCQKgImYjKOngCLcBGAsYHQ/s72-c/podcast_cikk_tomcast_cover_no_text_2_63.png
VOSZ Baranya Megyei Szervezet
http://www.voszbaranya.hu/2020/05/uj-hiteles-vallalkozasfejleszto.html
http://www.voszbaranya.hu/
http://www.voszbaranya.hu/
http://www.voszbaranya.hu/2020/05/uj-hiteles-vallalkozasfejleszto.html
true
6053604088147815524
UTF-8
Az összes bejegyzés betöltve Nem találunk bejegyzéseket. Az összes megtekintése Tovább olvasom! Válasz Válasz törlése Törlés By Kezdőoldal OLDALAK BEJEGYZÉSEK Nézzük az összeset! MÉG EZEKET IS AJÁNLJUK! CÍMKE ARCHÍVE KERESÉS ÖSSZES BEJEGYZÉS Not found any post match with your request Vissza az elejére Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap Mon Tue Wed Thu Fri Sat Január Február Március Április Május Junius Július Augusztus Szeptember Október November December Jan Feb Mar Apr Május Jún Júl Aug Szep Okt Nov Dec just now 1 perccel korábban $$1$$ minutes ago 1 órával korábban $$1$$ hours ago Tegnap $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago több mint 5 héttel ezelőtt Követők Kövessen THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Másolja ki a teljes kódot! Jelölje ki a teljes kódot! All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy