KKV Ház: a fekete gazdaságról vitáztak

A Pénzügyminisztériumban tartott vállalkozói klubdélutánon a szavak és a gondolatok nem voltak teljes szinkronban - írta beszámolójában a KKV Ház.
A megszólalók többször kiemelték, hogy mély társadalmi egyenlőtlenséget okoz, ha a közterheket csak egyesek viselik, míg mások nem vesznek abban részt. Ráadásul a kevesek szükségszerűen többet fizetnek annál, mintha mindenki adózna.
A vitaindítók után asztaltársaságok beszélték meg a témát. A bevált recept szerint provokatív felvetések gerjesztették, provokálták a vitát. Még mindig sokaknak szokatlan ez a műfaj. Egyesek a kinyilatkoztatásokkal vitáznak, kérdéseknek nézve őket, és nem értve, hogy azoknak kizárólag az a dolguk, hogy érzelmeket korbácsoljanak fel, és zsigeri válaszokat kényszerítsenek ki.
Az összesített válaszokat mindenki a saját okostelefonján juttatta a központi számítógépbe. Ezzel elkerülhető az, hogy a vita túl domináns szereplői rákényszerítsék akaratukat másokra.
Az összesített számok bemutatása előtt a vitaasztalok egy-egy küldöttje 3 percben értékelte a társasága vitáját. Az ismertetők kicsit lekezelték a felvetéseket és nagyon egyhangú, már már homogén véleményeket sejtettek.
Ez után jött a „fekete leves”.

A grafikonok nagy véleménykülönbségeket, ellentmondásokat mutattak.
Sokan érveltek azzal, hogy a lakosság mentalitását, a gazdasághoz való hozzáállását képzéssel kell megváltoztatni. Úgy tűnt nincs vita, mindenki meg kívánná szűntetni a fekete gazdaságot.
Mi lett a vége: 66 % mondja a fekete gazdaságot nem szabad megszüntetni 24 % szüntetgetné de nem teljes szívvel és pusztán 9%!!! mondta azt, hogy az írmagját is a szemétre.
A fekete gazdaság és a korrupció azonos fogalmak” jelentette ki a provokáló mondat. A szóbeli előzetes elemzések ezt nevetségesnek vélték. Mit mondott a többség? 21 % igen ezek bizony azonos fogalmak, már ami legalább is az okaikat és a hatásukat érintik. 64 % azt mondta „hát bizony erős közük van egymáshoz, még ha nem is teljesen azonosak. ( Ez az én szememben az azonosság érzetet tükrözi) Mindössze 15 % válaszolt a kérdésre határozott nemmel, tehát a két fogalom messze esik egymástól.
Az igazi döbbenet csak most jött. Az előzetes előadások a társadalom érettségéről, összefogásról, a belátásról szóltak. Mit mond az okos telefon magányában a KKVHÁZ klub vendége? A társadalom csak maradjon a fenekén, nincs annak dolga a fekete gazdasággal. Az adóhatóság tegye a dolgát és vegye elő az adócsalókat. (51%) 36 % bizonytalan, talán az adóhatóság, talán a társadalom?
Mindössze 12 % volt, aki azt mondta amit a vitaindítók sugallani próbáltak, hogy a társadalom önkontrollja az üdvözítő.
Egy rafinált visszakérdezés: A fekete gazdaság nem más mint a számlaadás elmulasztása? Csak (!) 46% mondta azt, hogy nem uraim, ez annál sokkal több, a fekete gazdaság kis része csak az adócsalás. 40% azt mondta, csak alig több ez az egyszerű adócsalásnál, 14 % pedig úgy vélekedik a fekete gazdaság nem más mint a számlaadás elmulasztása.
A szervezőknek arra a sarkos felvetésére, hogy a kiskereskedelem-e a fekete gazdaság melegágya?
(Erre a kijelentésre nem volt előzetes adat, bár a kiskereskedelem gazdasági tételszáma messze meghalad minden mást, tehát akár így is lehetne)

A Klub vendégeinek a véleménye 48 % igen a kiskereskedelem messze vezet. ( Közben az építőipar a leg fertőzöttebb (36%) a GDP arányában, míg a kiskereskedelem 14 %
42 % úgy vélte bizony erős köze van ennek a szektornak a fekete gazdasághoz. Mindössze 9 % vélte úgy hogy a kiskereskedelemnek köze sincs a fekete gazdasághoz.

Forrás: KKV Ház

KOMMENTEK

Név

állam,52,Baranya megye,18,Baranya Megyei Prima Díj,6,Bóly,4,Dávid Ferenc,14,Eppel János,2,Európai Unió,6,foglalkoztatás,44,gazdaság,121,hitel,16,kkv,48,Mohács,3,NAV,18,Pécs,5,tagvállalkozás,5,VOSZ,27,VOSZ Baranya Megyei Szervezet,18,
ltr
item
VOSZ Baranya Megyei Szervezet: KKV Ház: a fekete gazdaságról vitáztak
KKV Ház: a fekete gazdaságról vitáztak
https://4.bp.blogspot.com/-cAkucsQ397I/W0TcceAg8lI/AAAAAAAAKaU/myQN2QdBtbAQ8WNFz_ODqefdPAAvMBpoQCLcBGAs/s640/kkvhazonlinejulius1.PNG
https://4.bp.blogspot.com/-cAkucsQ397I/W0TcceAg8lI/AAAAAAAAKaU/myQN2QdBtbAQ8WNFz_ODqefdPAAvMBpoQCLcBGAs/s72-c/kkvhazonlinejulius1.PNG
VOSZ Baranya Megyei Szervezet
http://www.voszbaranya.hu/2018/07/kkv-haz-fekete-gazdasagrol-vitaztak.html
http://www.voszbaranya.hu/
http://www.voszbaranya.hu/
http://www.voszbaranya.hu/2018/07/kkv-haz-fekete-gazdasagrol-vitaztak.html
true
6053604088147815524
UTF-8
Az összes bejegyzés betöltve Nem találunk bejegyzéseket. Az összes megtekintése Tovább olvasom! Válasz Válasz törlése Törlés By Kezdőoldal OLDALAK BEJEGYZÉSEK Nézzük az összeset! MÉG EZEKET IS AJÁNLJUK! CÍMKE ARCHÍVE KERESÉS ÖSSZES BEJEGYZÉS Not found any post match with your request Vissza az elejére Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap Mon Tue Wed Thu Fri Sat Január Február Március Április Május Junius Július Augusztus Szeptember Október November December Jan Feb Mar Apr Május Jún Júl Aug Szep Okt Nov Dec just now 1 perccel korábban $$1$$ minutes ago 1 órával korábban $$1$$ hours ago Tegnap $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago több mint 5 héttel ezelőtt Követők Kövessen THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Másolja ki a teljes kódot! Jelölje ki a teljes kódot! All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy