Szabadnapot kérek! - Dávid Ferenc írása

Népszavazás lehet a december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánításáról, mert a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) hitelesítette az erre irányuló népszavazási kérdést. ("Egyetért-e Ön azzal, hogy december huszonnegyedike munkaszüneti nap legyen?".) Az NVB határozata nem jogerős, azzal szemben 15 napig lehet jogorvoslattal élni a Kúriánál – tudtuk meg egy MTI közleményből.
Olvassa el Dávid Ferencnek, a VOSZ főtitkárának írását!
Igazán örülhetünk, akadt végre egy polgártársunk, aki megérezte, hogy mit akar a magyar nép: önfeledten ünnepelni és nem dolgozni december 24-én. A nagypénteki szabadnapot pártunk és kormányunk „harcolta ki”, a december 24-ét pedig egy magányos szamuráj igyekszik - referendum segítségével - munkaszüneti nappá nemesíteni.
Január elején még „csak” tíz munkaszüneti napot regisztrálhattunk, de ha most nem gáncsoskodik a Kúria, akkor ez év végére akár tizenkettőre is emelkedhet, amikor nem kell munkába meni. Jó lenne, ha a gazdaság teljesítménye is hasonló ütemben növekedne az elkövetkező 3-5 esztendőben, azaz évi 10-20 százalékkal. Az aktivistáknak négy hónap alatt kell 200 ezer aláírást gyűjteniük a népszavazás kiírásához. Nagy tételben fogadok, hogy pillanatok alatt meglesz a 200 ezer szignó, de azon sem lepődnék meg, ha elérné az 500 ezret az aláírások száma.

Már látom magam előtt az aláírásgyűjtő pultok sokaságát, amelyeknél az ellenzéki pártok nyüzsögnek, és sajátságos előválasztást tartanak.

Az állíthat majd legitim módon miniszterelnök jelöltet, aki a legtöbb támogató szignót szerzi meg a december 24-i szabadnap érdekében. Tévészereplések, rádióinterjúk és kampánybeszédek állandó témája lesz a „nem dolgozunk 24-én”. Világos, hogy sokkal könnyebb elénekelni a Mennyből az angyal-t, mint együttműködni és hiteles gazdasági programmal előállni. Nem kizárt, hogy hamarosan bejegyzésre kerül a December 24-ike Párt (rövidített nevén: D24P), amely természetesen önállóan (külön listával) indul jövő tavasszal az országgyűlési választásokon. A pártelnöki posztért kiírt versenyben csak az indulhat, akinek vezetékneve: „Karácsony” vagy „Fenyő”. Ebben nincs engedmény, minden másban van.
Sok kudarc és eredménytelen küzdelem után végre a szakszervezeti mozgalom is felemelheti a fejét. Az üzleti szféra és a közszolgálati szektor érdekvédelmi szervezetei ismét „együtt a harcban” követelhetik az újabb munkaszüneti napot. „Szabad nagypéntek után, szabad karácsonyt!” Megérdemlik a magyar munkavállalók? Meg hát! A dolgozók ismét egységbe tömörülnek és a szentestei küzdelem hevében a mai 400 ezres szakszervezeti tagság többmilliósra duzzadhat...
A hatalom pártjai persze bölcsen kivárják a félmilliónyi aláírást, ezt követően a jogtisztelő köztársasági elnök nyugodtan kiírhatja a népszavazást. A mintegy 8 millió szavazásra jogosult magyar kart-karba fűzve tódul majd az urnákhoz és végre-valahára biztosan egy irányba mutatóan fog voksolni nemzetünk. Pártállástól függetlenül, az összetartozás jegyében.

Még az is lehet, hogy – tekintettel az ügy fontosságára és arra, hogy senki ne maradjon le a nagy eseményről – a referendum napjára fizetett szabadnapot rendel el a parlament, amit természetesen 100 százalékos szavazati aránnyal fogadnak el a képviselők.
Az érvényes és eredményes népszavazást követően pillanatok alatt egyhangú szavazással módosítják a Munka Törvénykönyvét. Félórás látszatvita azért lesz. Mivel nagyobb szellemi erőfeszítést nem igényel a joganyag ismertetése és indoklása, így nagy tolongás várható a méltán népszerű vezérszónoki szerep elnyeréséért.
A népszavazást kezdeményező személy azonban nem volt elég körültekintő. A rövid határidők miatt ugyanis nem biztos, hogy az év végére lebonyolítható az aláírásgyűjtés, az ívek ellenőrzése, a népszavazás kiírása/lebonyolítása és a törvényalkotás. És azt sem vette figyelembe az indítványozó (ami végzetes hiba), hogy ebben az évben december 24. vasárnapra esik, így az új munkaszüneti nap kampányértéke jelentősen csökken. Ezért indokolt volna készíteni egy újabb beadványt a következők szerint: „Egyetért-e Ön azzal, hogy Hamvazószerda munkaszüneti nap legyen?” Ez is biztosan átmegy majd az NVB szűrőjén, ezt is imádni fogja mindenki, ez is a parlamenti választások előtt van (2018. február 14.), az pedig tutibiztos, hogy Hamvazószerda nem esik hétvégére.

Zseniális ötletemért pénzt nem kérek, talán csak egy szabadnapot.

Dr. Dávid Ferenc főtitkár
Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége

2017. június 16.

KOMMENTEK

Név

állam,52,Baranya megye,18,Baranya Megyei Prima Díj,6,Bóly,4,Dávid Ferenc,14,Eppel János,2,Európai Unió,6,foglalkoztatás,44,gazdaság,121,hitel,16,kkv,48,Mohács,3,NAV,18,Pécs,5,tagvállalkozás,5,VOSZ,27,VOSZ Baranya Megyei Szervezet,18,
ltr
item
VOSZ Baranya Megyei Szervezet: Szabadnapot kérek! - Dávid Ferenc írása
Szabadnapot kérek! - Dávid Ferenc írása
https://1.bp.blogspot.com/--YsR4y8FwHw/WVIvpSuOu2I/AAAAAAAAFQo/oPjfj8SQS7km6f6ZDS7TZv8_Ud1DpBXEACLcBGAs/s320/david_ferenc_voszhu.png
https://1.bp.blogspot.com/--YsR4y8FwHw/WVIvpSuOu2I/AAAAAAAAFQo/oPjfj8SQS7km6f6ZDS7TZv8_Ud1DpBXEACLcBGAs/s72-c/david_ferenc_voszhu.png
VOSZ Baranya Megyei Szervezet
http://www.voszbaranya.hu/2017/06/szabadnapot-kerek-david-ferenc-irasa.html
http://www.voszbaranya.hu/
http://www.voszbaranya.hu/
http://www.voszbaranya.hu/2017/06/szabadnapot-kerek-david-ferenc-irasa.html
true
6053604088147815524
UTF-8
Az összes bejegyzés betöltve Nem találunk bejegyzéseket. Az összes megtekintése Tovább olvasom! Válasz Válasz törlése Törlés By Kezdőoldal OLDALAK BEJEGYZÉSEK Nézzük az összeset! MÉG EZEKET IS AJÁNLJUK! CÍMKE ARCHÍVE KERESÉS ÖSSZES BEJEGYZÉS Not found any post match with your request Vissza az elejére Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap Mon Tue Wed Thu Fri Sat Január Február Március Április Május Junius Július Augusztus Szeptember Október November December Jan Feb Mar Apr Május Jún Júl Aug Szep Okt Nov Dec just now 1 perccel korábban $$1$$ minutes ago 1 órával korábban $$1$$ hours ago Tegnap $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago több mint 5 héttel ezelőtt Követők Kövessen THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Másolja ki a teljes kódot! Jelölje ki a teljes kódot! All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy