VOSZ-kormány konzultáció a bürokráciacsökkentésről

Június 1-jén, a Baranya Megyei Önkormányzat Papnövelde utcai dísztermében lezajlott a VOSZ és a kormány közötti roadshow pécsi programja.
Mint írtuk korábban, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége elérte a Kormánynál, hogy a vállalkozókat érintő indokolatlan és felesleges adminisztrációs terhekről (közigazgatási bürokrácia) széleskörű konzultációt folytassanak.

A rendezvényt dr. Horváth Zoltán, Baranya megyei kormánymegbízott nyitotta meg.
- Mi már ezt a konzultációt megszerveztük járási szinten, amely alkalmakkor beszéltünk ezekről a gazdasági kérdésekről - mondta Horváth Zoltán. - Azért ezen a szinten, mert mi is szeretnénk látni a valóságot.
A kormánymegbízott szerint ugyanis céljuk, hogyan lehet egy jobb, életképesebb gazdasági környezetet kialakítani. - A bürokrácia olyan, mint a gyom, amit időről időre kikapálunk, de időről időre visszanő - tette hozzá.

- A járási hivatalok és a kormányablakok kialakításával már előre lepett az ország - ezt már dr. Zöld-Nagy Viktória, a miniszterelnökség helyettes államtitkára mondta. Egy korábban elfogadott törvénnyel úgynevezett objektív eljárási határidőt neveztek meg, amely két hónap, de kisebb ügyekben nyolc napos határidőt vezettek be. Hangsúlyozta, 2015-ben a hatósági ügyek 44 százalékában hoztak nyolc napon belül döntést, majd hozzátette, a vállalkozók engedélyhez kötött tevékenységi körének egyszerűsítése is elkezdődött.
- Óriási az adatszolgáltatási igénye az államnak, ráadásul ugyanazokat kell megadni - ismerte el a megelőlegezett vállalkozói kritikákat a helyettes államtitkár. Dr. Zöld-Nagy Viktória bejelentette, ennek érdekében jelentős informatikai fejlesztés kezdődött.

- Ma több mint kétezer hatályos törvény van, nem beszélve az alacsonyabb rendű jogszabályokról, így összességében ez elérheti a 100 ezret is - ütötte meg a hangot Tímár Lajos, a VOSZ Baranya megyei elnöke, aki hozzá tette, vállalkozóként is átélt már néhány deregulációt... 
Sajnálkozását fejezte ki, hogy a Pécs-baranyai vállalkozások inkább csak alvállalkozók nagyobb beruházásokban. Mint némi élccel megjegyezte: a baranyai vállalkozások "jó helyzetben" vannak, mert a legtöbbjüknek nincs konkurenciája, hiszen folyamatosan csökken a működő vállalkozások száma.
A VOSZ megyei elnöke érdekes számot közölt  hallgatósággal; mint mondta, egy helyi nagyvállalkozó szerint az éves adatszolgáltatásra fordított munkaidő 135 óra körül áll meg, minden esztendőben.
- A kormányhivataloknak fel kellene adnia a poroszos függőségben tartást - tette hozzá Tímár Lajos, aki ezt követően konkrét, életszerű példákkal igazolta állítását, amelyek legtöbbje nemcsak a vállalkozókat, hanem a magánszemélyeket is érintik.

A rendezvényen felszólalt még Hirth Ferenc, a KONTAKT-Elektro Kft. ügyvezető igazgatója és Marczi Gábor, a 23 éve működő Gant Pécsi Kesztyű Kft. ügyvezető-tulajdonosa is.

Név

állam,52,Baranya megye,18,Baranya Megyei Prima Díj,6,Bóly,4,Dávid Ferenc,14,Eppel János,2,Európai Unió,6,foglalkoztatás,44,gazdaság,121,hitel,16,kkv,48,Mohács,3,NAV,18,Pécs,5,tagvállalkozás,5,VOSZ,27,VOSZ Baranya Megyei Szervezet,18,
ltr
item
VOSZ Baranya Megyei Szervezet: VOSZ-kormány konzultáció a bürokráciacsökkentésről
VOSZ-kormány konzultáció a bürokráciacsökkentésről
https://2.bp.blogspot.com/-jrXsE9aMS-E/V1AZ287xsxI/AAAAAAAADmU/5hkVssva9v83JY9-0ZBiTZu3r6adL7zUACLcB/s320/burokraciacsokkento_roadshow_vosz_pecs.JPG
https://2.bp.blogspot.com/-jrXsE9aMS-E/V1AZ287xsxI/AAAAAAAADmU/5hkVssva9v83JY9-0ZBiTZu3r6adL7zUACLcB/s72-c/burokraciacsokkento_roadshow_vosz_pecs.JPG
VOSZ Baranya Megyei Szervezet
http://www.voszbaranya.hu/2016/05/vosz-kormany-konzultacio.html
http://www.voszbaranya.hu/
http://www.voszbaranya.hu/
http://www.voszbaranya.hu/2016/05/vosz-kormany-konzultacio.html
true
6053604088147815524
UTF-8
Az összes bejegyzés betöltve Nem találunk bejegyzéseket. Az összes megtekintése Tovább olvasom! Válasz Válasz törlése Törlés By Kezdőoldal OLDALAK BEJEGYZÉSEK Nézzük az összeset! MÉG EZEKET IS AJÁNLJUK! CÍMKE ARCHÍVE KERESÉS ÖSSZES BEJEGYZÉS Not found any post match with your request Vissza az elejére Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap Mon Tue Wed Thu Fri Sat Január Február Március Április Május Junius Július Augusztus Szeptember Október November December Jan Feb Mar Apr Május Jún Júl Aug Szep Okt Nov Dec just now 1 perccel korábban $$1$$ minutes ago 1 órával korábban $$1$$ hours ago Tegnap $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago több mint 5 héttel ezelőtt Követők Kövessen THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Másolja ki a teljes kódot! Jelölje ki a teljes kódot! All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy